Ponnysammanfattning juli-månad

Här kommer en sammanfattning av ponnytävlingarna som varit hittills i juli. Som vanligt så bjuder Umåkers ponnyungdomar på fina prestationer och radar upp segrar ute på landets banor. En som fått upp ångan lite extra är Bäckdalens Kamelia som har hunnit med tre segrar sedan sist, bland annat en seger i kransloppet Mini Norrbottens Stora Pris 2024. Klicka in på länken för att kolla in sammanfattningen av alla de prestationer som ponnylaget levererar!


Mini Norrbottens stora pris 2024 7/7
1:a Bäckdalens Kamelia – Lo Sallinen (Sandra Brunell) 2.47,2 Nytt Rekord!

Direkt från start sätter Kamelia och Lo upp ett mycket högt tempo, där de under hela loppet utökar försprånget till de andra ekipagen. Vinner gör de på det nya rekordet 2.47,2 som är en sänkning med många sekunder.

Hoting 7/7
1:a Ekslätts Purelove – Wilma Gerklev 1.51,7
1:a Grim Reaper G.W. – Wilma Gerklev 2.13,5 Nytt Rekord!
3:a Lilla Myy – Alva Sallinen (Linda L Sallinen) 2.26,8g

Hoting ponnydag ett så levererar båda Wilmas ponnyer fina lopp som dom vinner med många längder. Grim Reaper G.W. springer även nytt rekord på den regntunga banan.

Hoting 10/7
1:a Ekslätts Purelove – Wilma Gerklev 1.49,7g
1:a Trolldalens Jax – Sandra Demby 2.02,5g
2:a Hyltansstjärnskott – Alma Oskarsson (Linnea Lundgren) 2.05,5g
2:a Grim Reaper G.W. – Wilma Gerklev 2.14,3g
Debutant: Travskolans nya stjärna Sjöängens Sammy kom 5:a med Fanny Gustavsson.

Ekslätts Purelove och Wilma Gerklev fortsätter segerspåret och kör hem andra raka segern efter ett dramatiskt lopp där det var stenhårt hela sista varvet. De lyckades till slut vinna med ett huvud på den supersnabba tiden 1.49,7g.
Under dagen blev det även en seger för Trolldalens Jax och Sandra Demby som gick riktigt snabbt från sina tillägg, segermarginalen blev en längd före travskolans Hyltansstjärnskott.

Visby 11/7
0:a Vizzard Wee – Ella Ersson Svedelius (Alexandra K Strandberg) var ner till SM för kategori B ponnyer, de slutade oplacerade på den fina tiden 1.44,1g i det hårda fältet.

Boden 13/7
1:a Bäckdalens Kamelia – Natalie Brunell (Sandra Brunell) 2.51,1
2:a Rimini – Vendela Lång 2.15,7g Nytt Rekord!
2:a Min Lilla Amberley – Bianca Sandberg 2.23,6 Nytt Rekord!

Bäckdalens Kamelia och Natalie kör till ledningen direkt från start och sätter upp ett raskt tempo. De lämnar alla motståndare bakom sig och vinner loppet med många längder.

Solänget 20/7
1:a Bäckdalens Kamelia – Natalie Brunell (Sandra Brunell) 2.51,9

Verkar vara en gångbar taktik för ekipaget med att köra ordentligt från start. Även detta lopp tog de ledningen direkt ur volten och kunde sedan hålla den hela vägen in i mål med alla konkurrenter bakom sig.

Snyggt jobbat och stort grattis till er alla, vilka fantastiska prestationer!

Bild: Natalie Brunell, Bäckdalens Kamelia & Lo Sallinen
Text: Alma Oskarsson

Publicerad onsdag 24 juli 2024. info@umaker.travsport.se